header banner
Default

De tien landen met de hoogste hoeveelheid cryptocurrency-gebruik


In een tijd waarin cryptovaluta een steeds belangrijkere rol spelen in onze wereld, blijkt dat Aziatische landen voorop lopen in de adoptie van crypto. Dat onthult Chainalysis in een nieuw rapport op 12 september. Het rapport is een uittreksel van het aankomende ‘2023 Geography of Cryptocurrency Report’ dat in oktober verschijnt.

De top drie van landen met de hoogste mate van crypto-adoptie zijn India, Nigeria en Thailand, meldt Chainalysis. Het onderzoek is vooral gericht op de ‘grassroots’ adoptie van crypto, oftewel de adoptie onder gewone burgers. In het rapport wordt vooral gekeken naar particuliere beleggers in plaats van grote financiële instellingen.

Want a sneak peek in the meantime? Here’s the top 10:

1. India 🇮🇳
2. Nigeria 🇳🇬
3. Vietnam 🇻🇳
4. United States 🇺🇲
5. Ukraine 🇺🇦
6. Philippines 🇵🇭
7. Indonesia 🇮🇩
8.Pakistan 🇵🇰
9. Brazil 🇧🇷
10. Thailand 🇹🇭

— Chainalysis (@chainalysis) September 12, 2023

Deze crypto projecten zijn in 2023 gestopt Altcoin nieuws 13/09/2023

Azië is een drijvende kracht voor crypto

VIDEO: 10 toplanden voor crypto-investeerders: ZERO Crypto Tax
Wealthy Expat

Chainalysis benadrukt dat de bredere Aziatische regio een drijvende kracht is achter de wereldwijde adoptie van cryptocurrencies. Het rapport onthult dat maar liefst zes landen uit Centraal- en Zuid-Azië samen met de bredere Oceanische regio de top tien domineren.

Een opvallende bevinding is wel dat de wereldwijde adoptie voor crypto flink is afgenomen na het fiasco omtrent FTX in 2022. Echter hebben landen met een lager middeninkomen in de afgelopen 12 maanden een opmerkelijk herstel laten zien. Dit wijst op een positieve uitkomst voor de crypto-industrie in deze regio’s.

De classificatie in het rapport werd gedaan op basis van de globale welvaart volgens de Wereldbank. Het benadrukt vooral de lagere middeninkomens, die een groeiende industrie en bevolking hebben. Deze landen vertegenwoordigen maar liefst 40% van de wereldbevolking, wat aangeeft dat crypto een cruciale rol speelt in hun financiële toekomst.

Uit het rapport valt ook op te maken dat er ondanks de bearmarkt een snelle groei is van institutionele adoptie in landen met een hoog inkomen.

Advertisement

India voorop in crypto adoptie

VIDEO: TOP 10 cryptovriendelijke landen ter wereld | Singapore, El Salvador en meer!
CoinGecko

India is de grootste crypto-markt in de regio en is volgens de Chainalysis leidend in de crypto-adoptie onder de bevolking. Het is ook de op één na grootste cryptomarkt geworden op basis van het ruwe geschatte transactievolume wereldwijd.

Een ander opmerkelijk punt is de benadering van India in het gebruik van cryptocurrencies. Het land heft namelijk een belasting van 1% van het betaalde bedrag bij elke transactie die een gebruiker maakt.

Post Views: 192

Sources


Article information

Author: Samuel Bryant

Last Updated: 1704509762

Views: 629

Rating: 4.9 / 5 (71 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Samuel Bryant

Birthday: 2021-11-12

Address: Unit 0955 Box 1675, DPO AA 40219

Phone: +4223633961105382

Job: Pilot

Hobby: Gardening, Lock Picking, Fishing, Skiing, Survival Skills, Snowboarding, Aquarium Keeping

Introduction: My name is Samuel Bryant, I am a dedicated, daring, steadfast, welcoming, talented, strong-willed, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.