header banner
Default

Nedir Axie Infinity Coin? › COINTURK


Axie Infinity Coin, kısmen oyuncuları tarafından sahip olunan ve işletilen Blockchain tabanlı bir işlem ve savaş oyunu olan Axie Infinity’nin yerel kripto para birimidir. Pokemon ve Tamagotchi gibi popüler oyunlardan esinlenen Axie Infinity, oyuncuların Axies olarak bilinen token tabanlı yaratıkları toplamasına, üretmesine, yetiştirmesine, savaşmasına ve takas etmesine olanak tanıyor.

Axie Infinity (AXS), tüm Axie topluluğu üyelerini birbirine bağlayan token’dır. AXS sahipleri, token’ları kullanırlarsa, oyunu oynarlarsa ve önemli yönetim oylamalarına katılırlarsa ödül kazanabiliyor. Oyuncular ayrıca Axie Infinity Universe içinde çeşitli oyunlar oynadıklarında ve kullanıcı tarafından oluşturulan içerik girişimleri aracılığıyla da AXS kazanabiliyor.

AXS token’ları platformda üç şekilde kullanılabiliyor:

  • Staking: Oyuncular, yeni oluşturulan AXS’yi almak için token’larını kilitleyebiliyor. Stakerların ayrıca ödül talep etmek için oy kullanması ve oynaması gerekiyor.
  • Ödemeler: AXS, Axie NFT pazarında para birimi olarak kabul ediliyor. AXS, Axie ekibi tarafından yürütülen belirli satış / müzayedelere katılım için uygunluğu belirlemek için de kullanılabiliyor.
  • Yönetim: 2021’in başlarında, Topluluk Hazinesi yayınlanacak ve Axie Infinity tarafından elde edilen gelirlerin yanı sıra stake etme ödüllerinin bir kısmını almaya başlayacak. Bu hazine, ağ yeterince merkezsiz hale geldiğinde AXS stakerları tarafından yönetilecek.

Bunlara ek olarak her Axie, farklı niteliklere ve güçlere sahip, non-fungible bir token’dır ve kazanan ekip, Axie’nin istatistiklerini yükseltmek veya vücut parçalarını geliştirmek için kullanılan daha fazla deneyim puanı kazanarak 3’e 3 savaşlara girilebilir. Bu Axies, Axie pazarında kullanılabilen veya satılabilen yeni ve benzersiz yavrular üretmek için bir araya getirilebilir.

Öte yandan oyun içinde her Axie, her biri kendi savaş hareketine sahip olan yüzlerce farklı potansiyel vücut parçasından altısına sahip. Bu, Axies arasında esasen sonsuz çeşitlilik yaratıyor, çoğu Axies nispeten zayıf istatistiklere sahipken, vücut parçalarının en güçlü kombinasyonuna sahip olanlar inanılmaz istatistiklere sahip olabilir.

Diğer bazı blok zinciri tabanlı savaş oyunlarının aksine, her Axie, Axies popülasyonunu kontrol etmeye yardımcı olmak için toplamda yalnızca yedi kez yetiştirilebiliyor.

AXS Coin Yorum

AXS coin özellikle oyun tutkunu yatırımcıların dikkatini çekiyor gibi görünüyor. Bununla birlikte bazı yatırımcılar Axie Infinity Coin’in gelecek vaat ettiğini ve önümüzdeki aylarda en çok konuşulan kriptolardan olacağını da ifade ediyor.

Bunlara ek olarak AXS Coin henüz çok yeni olduğu için bir yandan da temkinli yaklaşılan bir kripto para olarak nitelendiriliyor. Çok yeni olmasına rağmen AXS coin’in güncel rakamları gelecek beklentiler ile ilgili ipuçları verebilir.

Yazının yayına hazırlandığı sırada 0,4667 dolar ile işlem gören Axie Infinity Coin Bitcoin karşısında da 0,00002572 BTC ile işlem görüyor. CoinMarketCap verilerine göre piyasa hacmi bakımından 331. sırada yer alan AXS coin 26.661.888 USD piyasa hacmine sahip.

Bunların yanında piyasada şu anda 53.500.010 AXS bulunuyor ve toplamda 270.000.000 Axie coin olacağı ifade ediliyor. Ayrıca Axie Infinity coin’in 6 Kasım 2020 tarihinde 0,1234 dolar ile dip seviyeyi ve 15 Kasım 2020 tarihinde 0,6855 dolar ile rekor seviyeyi gördüğünü belirtmekte fayda var.

Axie Infinity Coin Nasıl Alınır?

Axie Infinity Coin, Binance borsası aracılığı ile satın alınabilir. İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para işlem platformu olan Binance’in Kasım 2020’de Axie Infinity’i (AXS) listelediği görülüyor.

Bunlara ek olarak Binance kullanıcıları şu anda AXS/BT işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Sources


Article information

Author: Justin Lowe

Last Updated: 1704598082

Views: 866

Rating: 3.8 / 5 (99 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Justin Lowe

Birthday: 1980-08-25

Address: 018 Erica Squares, Goldenstad, OK 53663

Phone: +4153739595372145

Job: Air Marshal

Hobby: Backpacking, Stargazing, Hiking, Telescope Building, Whiskey Distilling, Woodworking, Painting

Introduction: My name is Justin Lowe, I am a skilled, accessible, vibrant, striking, artistic, unreserved, enterprising person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.